Zeevaart

Containers, projectlading, jachten, (vracht)auto’s en passagiers. Olie, chemicaliën en ertsen. Fruit(sappen) en groenten. Gekoeld en diepgevroren. Bulk en breakbulk. Allemaal soorten lading die vervoerd worden door de wilde vaart, lijnvaart, kustvaart en lijndiensten. De waarde van deze goederen, schepen en de mensen die ze vervoeren? Die is enorm! Daarom is er strikte (inter-)nationale wet- en regelgeving en training voor zeevarenden die met regelmaat moet worden herhaald. Alle STCW trainingen zijn goedgekeurd door de Inspectie Leefomgeving en Transport / divisie scheepvaart.

STC B.V. heeft een uitgebreid aanbod trainingen voor de zeevaart. In een aantal gevallen maken we daarbij gebruik van simulatoren, zoals het pronkstuk van de STC-Group: de full mission brugsimulator. De geavanceerde brugsystemen met zeer realistisch buitenbeeld bieden de mogelijkheid om met diverse soorten schepen te varen in verschillende gebieden. Als u naar buiten kijkt, waant u zich werkelijk op de rede van Kaapstad, nadert u echt de haven van Durban of bevindt u zich in Het Kanaal of op één van de andere plekken in de wereld waar schepen af en aan varen. Zelfs door ijsvelden navigeren behoort tot de mogelijkheden.

Het trainen op simulatoren is zeer effectief, omdat de werkelijkheid realistisch wordt benaderd en omdat scenario’s nauwkeurig zijn aangepast om de leerdoelen op efficiënte wijze te bereiken. De lay-out van de brug en inhoud van scenario’s kunnen aan uw wensen worden aangepast. Het niveau van de oefeningen kan door de instructeurs worden opgebouwd naar gelang de vaardigheden van de cursisten.

Het actuele cursusaanbod vindt u in onze cursusdatabase.