Scheepsbouw

De Nederlandse scheeps- en jachtwerven behoren tot de absolute wereldtop. Naast luxe jachten is de Nederlandse scheepsbouwsector een grote leverancier van geavanceerde schepen voor bijvoorbeeld de waterbouw en offshore industrie. Goed opgeleid technisch personeel is hard nodig. In samenwerking met de STC-Group biedt STC B.V. twee deeltijdopleidingen scheepsbouwkunde aan op MBO- en HBO-niveau.

MBO Maritieme Techniek / Scheeps- en jachtbouwkundige

Met deze opleiding behalen professionals die al binnen de scheeps- en/of jachtbouw industrie werken in twee jaar een MBO-diploma op niveau 4.

Scheeps- en jachtbouwkundige is een brede, tweejarige avondopleiding die u een flinke stap verder brengt in uw carrière. Naast vakken zoals scheepsbouwkunde, vaktekenen, elektrotechniek, sterkteleer, recht en economie, volgt u tijdens de opleiding ook algemeen vormende vakken. Bijvoorbeeld natuur- en wiskunde en talen.

Mail voor meer informatie over de MBO-opleiding naar info@stc-bv.nl of bekijk de cursusomschrijving in onze cursusdatabase onder ‘Scheepsbouw’.

HBO Maritieme Techniek

De STC-Group biedt op HBO-niveau bijscholing en omscholing tot maritiem technisch ingenieur. Dit traject duurt vier jaar. Eenmaal per week volgt u in de middag en avond colleges. Na afronding ontvangt u het diploma Bachelor of Science.
Elke module heeft een eigen thema en bestaat uit maritiem-technisch inhoudelijke vakken. Zo komen onder andere scheepsbouwkunde, hydromechanica, ontwerpen en scheepsconstructie uitgebreid aan bod. Met algemene vakken is ook de professionele ontwikkeling onderdeel van de opleiding.

Naast dit complete traject is het op HBO-niveau mogelijk om met leerlijnen onderdelen van deze opleiding volgen. Zo zijn er leerlijnen Introductie Scheepsbouwkunde, Theoretische Scheepsbouw en Maritieme Werktuigbouw. Deze leerlijnen kunt u stapelen tot een volwaardig bachelordiploma.

Meer informatie over deze HBO-opleiding vindt u op de site van de STC-Group.