Rijn- en binnenvaart

De Nederlandse Rijn- en binnenvaartsector is toonaangevend in Europa. Om die koppositie te behouden kan de sector rekenen op de steun en kennis van STC B.V. Voor en met het bedrijfsleven zijn trainingen ontwikkeld die aansluiten op de voor de sector relevante thema’s, zoals Liquid Natural Gas (LNG). Bij een aantal van de trainingen maken we gebruik van onze binnenvaartsimulatoren, zoals van onze uitgebreide radarsimulator.

Van opleiding binnenvaartschipper tot radarcursus

STC B.V. verzorgt complete opleidingen tot schipper of matroos en kortere cursussen en trainingen voor bijvoorbeeld het radarpatent en rijnpatent, en ADN-certificering voor gevaarlijke stoffen. Bij de opbouw van deze leertrajecten wordt rekening gehouden met een werkend en varend bestaan in de binnenvaart. Naast gedegen theorie speelt realistische praktijkervaring een grote rol. De vakdocenten kennen het werkveld door en door en zorgen dat de cursus goed aansluit bij uw werksituatie.

Certificering in de binnenvaart

Door deel te nemen aan branche-organisaties en in gesprek te blijven met vertegenwoordigers in en om de haven houdt STC B.V. de kwaliteit van cursussen hoog. Ook zijn de cursussen gecertificeerd voor bijbehorende autoriteiten zoals NIBHV en CBR.

Meer informatie?

Het actuele cursusaanbod vindt u in onze cursusdatabase.
Bel voor meer informatie naar 010 42 98 177 of mail naar fo-wh4@stc-r.nl.