Rotterdams Havenevenement 2017: bent u erbij?

#RHE2017 | STC B.V.Op donderdagavond 8 juni a.s. vindt de vierde editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. U bent van harte welkom om bij dit feestelijke evenement aanwezig te zijn. Tijdens deze avond bent u getuige van de uitreiking van twee titels en drie prijzen aan talenten die leren en/of werken in de Rotterdamse haven: een fantastische werk- en leerplek voor talenten van ieder opleidingsniveau en op elk punt in de carrière. De organisatie van het Havenevenement is in handen van Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en de STC-Group, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

Twee titels & drie prijzen
De Rotterdamse haven zit boordevol talenten. Talenten die bijdragen aan het succes van de Mainport en die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Op donderdagavond 8 juni worden twee titels en drie prijzen uitgereikt. De finalisten binnen drie van de vijf categorieën zijn inmiddels bekend.

MCR-prijs
De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze netwerkorganisatie reikt ook dit jaar een prijs uit aan een talentvolle mbo’er van het Scheepvaart en Transport College die een echte ambassadeur is voor de haven.
De finalisten van dit jaar zijn:
– Mathijs Vermeij, mbo-opleiding Maritiem officier alle schepen
– Abdella Mohamed Ahmed, mbo-opleiding Allround operationeel technicus
– Rowan Vendelbosch, mbo-opleiding Machinist railvervoer
Deze prijs wordt uitgereikt door Jan Overdevest, bestuur Marine Club Rotterdam.

Havenwerker van het jaar
De Rotterdamse haven biedt niet alleen ruimte aan talenten op mbo-, hbo- of universitair niveau. Ook zij die op vmbo-niveau betrokken zijn bij het binnenhalen van goederen dragen bij aan het succes en het imago van de haven. Erkenning hiervan is op zijn plaats, aldus de initiatiefnemers van deze prijs: Deltalinqs en de STC-Group. De prijs wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid, het bereiken van resultaten en die zich een jaar lang in wil zetten als ambassadeur van de haven.
De jury heeft de volgende twee finalisten geselecteerd:
– Michel Koot – Rhenus Logistics
– Fabian Lindenburg – APM Terminals Rotterdam
Deze titel wordt uitgereikt door Adriaan Visser, havenwethouder Rotterdam.

SmartPort Scriptieprijs
SmartPort is een krachtenbundeling van Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam en Technische Universiteit Delft. SmartPort is hét instituut dat optreedt als aanjager, organisator en financier van kennisontwikkeling en kennisdisseminatie door middel van wetenschappelijk onderzoek. De SmartPort Scriptieprijs wordt op 8 juni a.s. uitgereikt aan de beste scriptie van een universitaire student.
De finalisten van dit jaar zijn:
– Daphne van Hal, Erasmus Universiteit Rotterdam. Scriptie over de impact van automatisering voor de retail sector
– Maurits van Tol, Technische Universiteit Delft. Scriptie over een innovatieve routeplanner voor schepen die afval verwijderen in de haven
– Julia Stelzig, Erasmus Universiteit Rotterdam. Scriptie over het optimaliseren van de truck logistiek
De prijs wordt uitgereikt door Michiel Jak, directeur SmartPort.

Jong Haventalent
Sinds 2009 organiseert de Jong Havenvereniging de verkiezing van het Jong Haventalent. De titel gaat jaarlijks naar een jonge professional met een visie op de Rotterdamse haven en de ambitie om daar iets mee te doen. De winnaar van Jong Haventalent is een jaar lang de ambassadeur en het rolmodel voor jong talent in de haven. Bovendien krijgt het Jong Haventalent de kans zich persoonlijk te ontwikkelen.
De finalisten voor deze titel zijn:
– Kevin Tromp, junior sales manager bij European Bulk Services
– Lisa Westerhuis, manager customer service bij Samskip
– Renee Naaktgeboren, tender manager offshore and conversion bij Damen
Deze titel wordt uitgereikt door Erik de Neef, Havenman van het Jaar en Voorzitter KRVE.

Beste Havenidee
Het Beste Havenidee wordt dit jaar voor de tweede maal uitgereikt op het Rotterdams Havenevenement en is een initiatief van RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam. Deze prijs wordt uitgereikt aan hbo-studenten die een innovatief idee of innovatieve toepassing ontwikkelen en uitvoeren voor de maritieme sector.
De drie havenideeën in de finale zijn:
– ‘Onbemande logistieke schakel’, studenten aan de Rotterdam Mainport University (RMU/HR): Roxanne den Boer, Jorn Groenia, Tom Kamps, Felix Pigmans en Sjoerd van der Wiel
– ‘Customisable Hydrophonic Rescue and Recovery Badge’, studenten Industrieel Product Ontwerpen (HR): Peter Kraak, Mats Fuchs en Mario den Otter
– ‘Het beperken van onnodige uitwijkmomenten van barges’, student Logistiek en Economie (HR): Bahaa Al-Washah
De prijs wordt uitgereikt door Henk de Bruijn, Manager Social Affairs bij het Havenbedrijf Rotterdam.

Aanwezig zijn?
Geïnteresseerden die het talent in de haven een warm hart toedragen, zijn van harte welkom om bij het evenement aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats op de hoofdlocatie van de STC-Group, Lloydstraat 300 te Rotterdam. De ontvangst is vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur start het programma. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar aanmelden is verplicht. Dit kan door hier uw gegevens achter te laten: http://havenevenement.stc-r.nl/