Start een carrière in de Rijn- en binnenvaart

cursussen Rijn- & binnenvaart volwassenen | STC B.V.Droomt u van een carrière als schipper of matroos in de Rijn- en binnenvaart?
De juiste vaarbevoegdheid en noodzakelijke kennis behaalt u bij ons! Ervaren docenten/schippers en praktijkbegeleiders leiden u op voor een functie als matroos of schipper in de binnenvaart. Met het versnelde traject praktijkexamen matroos kunt u na succesvolle afronding van dit traject met slechts 60 vaardagen als matroos aan de slag. Geen of onvoldoende vaartijd? Start met de theorie door het volgen van de cursus Aspirant Schipper. Wilt u doorgroeien tot schipper, dan is de cursus Schipper RKM-AB de stap die u moet zetten. Deze cursussen starten begin september. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! U kunt zich direct inschrijven via de link hieronder of cursusdetails bekijken in de cursusdatabase onder Rijn- & binnenvaart.

Praktijkexamen matroos: startdatum op ieder gewenst moment

De matroos is werkzaam op een schip in de bedrijfsvaart en moet hiervoor opgeleid zijn. Matroos bent u zonder opleiding pas na 3 jaar vaartijd. Het is echter mogelijk om dit te versnellen: door te voldoen aan de voorwaarden die horen bij het traject praktijkexamen matroos. Na 60 vaardagen, die u opbouwt bij een erkend leerbedrijf, de succesvolle afronding van de portfolio-opdrachten en het online assessment, kunt u deelnemen aan het daadwerkelijke praktijkexamen. De 60 dagen vaartijd beginnen te tellen vanaf de startdatum van het traject. Met dit versnelde traject kunt u de functie van matroos in het dienstboekje behalen.
> Direct inschrijven voor Praktijkexamen matroos

Aspirant Schipper: startdatum 2 september
In de Binnenvaartwet is bepaald dat een schipper met een groot vaarbewijs AB met alle schepen mag varen op Rivieren, Kanalen en Meren (RKM) en op Alle Binnenwateren (AB). Om in het bezit te komen van dit diploma, moet de schipper voldoen aan een aantal voorwaarden waaronder voldoende vaartijd. Heeft u nog geen of onvoldoende vaartijd, dan kunt u al wel aan de slag met de theorie: de cursus Aspirant Schipper behandelt zeven theorievakken waarmee u het diploma Aspirant Schipper kunt behalen.
> Direct inschrijven voor Aspirant Schipper

Schipper RKM-AB: startdatum 2 september
De schipper vaart het schip en regelt alles op het gebied van veiligheid, onderhoud, vracht, administratie, bemanning, et cetera. Om dit alles goed uit te kunnen voeren moet de schipper over de juiste capaciteiten en diploma’s beschikken om te mogen varen over de Rivieren, Kanalen en Meren (RKM)en/of Alle Binnenwateren (AB). De cursus Schipper RKM-AB leidt op voor het schippersdiploma RKM (Beperkt groot of Groot vaarbewijs B) of het schippersdiploma AB (Beperkt of Groot vaarbewijs A).
> Direct inschrijven voor Schipper RKM-AB

Vragen?
Heeft u vragen over één van deze cursussen? Neem dan contact op met onze cursusadministratie via info@stc-bv.nl of bel 010 – 42 98 177.